Voordat je ergens naar binnen gaat, zie je eerst de buitenkant. Goed schilderwerk beschermt en verfraait elke woning en elk bedrijfspand. Maar hoe goed het ook is, buitenschilderwerk heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Laat het allemaal maar aan ons over.

 

Afhankelijk van de locatie en weersomstandigheden is buitenschilderwerk een keer in de vijf tot acht jaar toe aan een nieuwe verflaag. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen (en dat geldt zeker bij donkere kleuren) door de invloed van zon en regen eerder aan onderhoud toe. Wanneer het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, kan vocht het houtwerk permanent aantasten en is het hoog tijd voor een vakschilder.

Hout werkt

We kunnen voor jou volledig vrijblijvend vaststellen of geheel of gedeeltelijk onderhoud noodzakelijk is. Daarbij kijken we verder dan de kozijnen op de begane grond. De situatie op lastiger te bereiken plaatsen kan namelijk een heel ander beeld opleveren. Omdat hout nu eenmaal werkt, zullen zelfs na een professionele schilderbeurt binnen vijf tot acht jaar scheurtjes in het schilderwerk ontstaan waardoor regenwater en vocht het houtwerk kan binnendringen. Het gevolg is onzichtbare houtrot, omdat het houtwerk onder de verflaag wordt aangetast, zich als een spons gaat gedragen, nog meer vocht opzuigt en totaal verrot raakt. Dan moeten de kozijnen en soms zelfs de gehele gevel vervangen worden. Dat kost veel meer dan een periodieke controle.


Voor buitenschilderwerk zijn lichte kleuren het meest geschikt, zeker aan de zonzijde.
Donkere kleuren absorberen zonlicht, waardoor de verflaag sneller krimpt, uitzet en verkleurt.

Gedegen buitenschilderwerk zorgt er dus voor dat materialen, zoals hout, langer meegaan. Wanneer jouw woning of bedrijfspand regelmatig geschilderd wordt, is houtrot onwaarschijnlijk. Het is wel belangrijk dat het schilderwerk vakkundig wordt uitgevoerd. Denk aan het schilderen van lastige details of kwetsbare plekken, zoals de onderkant en bovenkant van deuren en kozijnen. Ook de laagdikte van de verf heeft invloed op de kwaliteit van het schilderwerk.

Bekijk hier onze voltooide projecten!

Vraag gratis een geheel vrijblijvende offerte aan
en verbaas je over onze voordelige tarieven!